Real Human Bodies - Zeeland

Real Human Bodies

Tentoonstelling echte menselijke lichamen
Zeeland

TICKETS

leren van de doden

Real Human Bodies

De tentoonstelling wordt gepresenteerd in het Nederlands, Engels, Duits en Frans.

In deze anatomische tentoonstelling wordt een uitgebreide, wetenschappelijk waardevolle collectie educatief verwerkte anatomische tentoonstellingsstukken gepresenteerd. Deze bestaat uit geconserveerde, echte menselijke lichamen, skeletten, ledematen, organen en orgaanblokken die medische kennis en unieke indrukken overbrengen aan de geïnteresseerde bezoeker.

De lichamen, lichaamsdelen en organen zijn afkomstig van lichaamsdonoren en zijn permanent geconserveerd met behulp van de zogenaamde plastinatietechniek.

Er wordt speciale aandacht besteed aan het thema kanker en tumoren: er worden verschillende soorten tumoren en tumorexemplaren tentoongesteld en toegelicht. De tentoonstelling biedt uitgebreide uitleg, multimediale presentaties en didactische tabellen over algemene en specifieke onderwerpen met betrekking tot het menselijk lichaam. Tot de belangrijkste thema's behoren het skelet en het bewegingsapparaat, de hersenen en het zenuwstelsel, de geslachtsorganen, hart en bloedvaten, nieren en urinewegen, het spijsverteringsstelsel, de zintuigen, luchtwegen en longen.

Uit respect voor de overledenen en het doel van de lichaamsdonatie worden alle lichamen en organen uitsluitend in medische poses weergegeven. De focus ligt primair op het overdragen van kennis via echte menselijke tentoonstellingsstukken, die diepgaand en uitgebreid worden gepresenteerd.

Ticketprijzen Online

- Kinderen tot 5 jaar: gratis toegang
- Scholieren en studenten: 12,00 EUR
- Gepensioneerden/gehandicapten: 12,00 EUR
- Volwassenen: 17,00 EUR
- Familiekaart: 45,00 EUR

Mindervaliden met een begeleidend identiteitsbewijs kunnen gratis een begeleider meenemen. Hiervoor is geen kaartje nodig. Het meenemen van honden is niet toegestaan, met uitzondering van partnerhonden. Ze moeten een muilkorf en een harnas dragen. Met een toegangsbewijs is toegang tot de tentoonstelling op ieder moment mogelijk tijdens de openingstijden van de geboekte dag. Het familieticket is geldig voor 2 volwassenen en max. 2 kinderen. Kinderen jonger dan 5 jaar hebben geen kaartje nodig.

Ticketprijzen aan de kassa

- Kinderen tot 5 jaar: gratis toegang
- Scholieren en studenten: 15,00 EUR
- Gepensioneerden/gehandicapten: 15,00 EUR
- Volwassenen: 20,00 EUR
- Familiekaart: 50,00 EUR

Openingstijden

van 10 t/m 31 juli 2024
en
van 5 t/m 14 augustus 2024
van 11.00 tot 18.00 uur
zondag gesloten

TICKETS

Locatie

Evenementenlocatie Land & Zeezicht
St. Felixweg 3
4493 PR Kamperland